Inte för att man slipper vinterkläder, skrapa is på bilrutan, dunka i vatten till husvagnen i 10 minusgrader och snålblåst eller nånting av allting annat som är omständigt med kallsäsongen. Jag vantrivs för att gräset börjar växa. För att alla utomhussysslor behöver bli gjorda. För att det inte går att skylla på vädret när vissa saker behöver bli gjorda.

Utöver alla vardagsysslor kommer en lavin av säsongsysslor som ska göras och hemmafixande som borde göras nu när det är utomhusväder.

Men sånt som stressar mig mest av allt ska jag försöka undvika… Värmen väcker upp alla växter, smådjur och mikrober vilket gör att mina renoveringsobjekt till hus är än mer hälsoskadliga de kommande månaderna.

Ändå måste saker göras där inne för att jag ska få en vettigare vardag i husvagnen. Sure. Det är mysigt att kunna duscha i husvagnen men det är inte optimalt. Det är mer optimalt att ha en utedusch så att jag kan duscha av mig lite snabbt och smidigt när det behövs.

För att få en utedusch måste jag ha tillgång till vatten. Visst… det är bara att sätta vattenpumpen i bruk igen efter vintern så har jag vatten.

Men vattenpumpen står inklämd i ett garderobsliknande rum och angränsande rum är mitt i sörjan huset. Det är ingen bra miljö för mig att vara i och jag vill inte öppna och kolla status på vattenpumpen vilket jag måste för att, ja, händer det nått så kan den pumpa ut en massa vatten i huset. Optimalt vore att stänga av den på reglaget efter varje användning men den måste vara mer lätttillgänglig.

Dessutom måste golvet renoveras innan jag kan ställa dit min tvättmaskin.

Tvättmaskinen kan jag inte ställa dit förrens det är vettigt att hålla utrymmet uppvärmt året runt.

Och jag kan inte tvätta i kontaminerad luft…

Jag tänker… att jag i år får koppla in vattenpumpen så att det går att flytta runt den eller med lätthet koppla ur den.

Då kan jag få vatten (brunnen måste tömmas och fyllas på ett par gånger och nytt vattentest måste göras) så att jag kan duscha av mig efter att jag rensat ogräs, trimmat gräs, klippt gräsmattan eller nått av alla andra saker under varmsäsongen som ger mig kraftigt obehag, andningsvårigheter och ibland rodnad och rödflammig hud.

Men allt jag egentligen vill göra är att fixa mitt golv i förtältet, såga reglar, skivor, skruva fast, snygga till och sedan bara duscha av mig smutsen och bädda ner mig i sängen med en nöjd känsla.

Men inte. Jävla varmsäsong.