Jag behöver en luftrenare som inte är så jäkla skrymmande, som inte har luftintag runt hela sin existens, som blåser ut luften på ett vettigt sätt. Jag tror att mitt enda alternativ är Ikeas luftrenare som går att hänga på väggen.

Jag räknar inte med att klara av ljudet om natten men det är på dagtid det flyger runt mest partiklar i luften. När vi rör på oss.

Om natten har allting redan landat nånstans.

Det är på dagen mina kläder dammar av sig. Som katterna springer ut och in med sina smutsiga fötter och pälsar.

Det är typ 700kr.

700 kr är ett nytt däck till Corsan.

Hälften av inköpskostnaden för en heltäckande skyddsmask.

Priset för att ombesikta 740n (jag bokade en tid på fredag till rabattpris men räknar inte med att den går igenom även om jag ska göra mitt bästa för det).

700kr är en stor del av månadens matkassa.

Finns det verkligen inget annat sätt än att köpa en till luftrenare?

Jo. Tvätta textilier som mörkläggningsgardiner och överkast oftare. Storstäda oftare. Duscha katterna. Men husvagnen är liten, alla vardagsgrejer och boendedamm påverkar luften mer för att det är mindre luft i en husvagn än i en lägenhet. Nej. Nej. Det finns inget annat sätt.

Dessutom, när våren är igång och sommaren kommer… och sedan när hösten kommer. Året runt är det samma problem.

Jag är så jävla trött på att livet innebär att alltid kämpa med nånting och när en kamp är klar hinner jag inte gotta mig i det för det finns ett viktigare steg som måste göras först.

Jag kan inte duscha av mig dammet från trädgården utan att åka och hämta vatten. Jag måste fixa så jag har vatten att duscha av mig med ute i trädgården.

Listan för att nå dit är så jävla lång.

Inköpslistan är kortare.

Frågan är… ska jag ta en dagstur till Ikea så att jag kan titta, känna på deras luftrenare eller ska jag bara beställa hem en av dem? Fyrkantig eller rund?


Ps. Det visade sig att Ikea hade kampanj på sina luftrenare om man va med i Ikea Family, vilket jag är, så nu är luftrenaren Förnuftig beställd samt det blåa överkastet i samma modell som mitt nuvarande (Indira). Det var visst utgående modell och ptja, det verkar vara ett överkast som funkar tillräckligt väl så… skönt att ha ett ombyte/färgbyte. Det är ju ett väldigt billigt överkast.