Jag tog en tjejkväll med Chanel och Green Hell… den började igår klockan 23 och pågick i 12 timmar. Den avslutades precis av att Chanel svassade ut till förtältet. Jag kallar det tjejkväll för det känns bättre än sanningen… att jag inte vågade sova.

Lusen och Sixten gjorde oss sällskap vid 5.30. Ungefär. Det var med alla katter inne, samlade i sovrummet som jag tog en powernap. Orolig, såklart, men den gick bra. Jag försäkrade mig om så få problem som möjligt genom att ta en dos Dymistra.

Jag vaknade sjuk igår. En nästäppa och svullen i halsen. Igår hivade jag i mig morgonmedicinen, fixade kaffe, dubbel treo och satt sedan bedrövlig, unken ute i förtältet.

På ungefär två timmar var jag frisk igen. Ingen nästäppa. Ingen irritation i halsen. Trött, seg men inga tecken på sjukdom.

Är det inte konstigt?

En natt lite då och då blir jag sjuk medan jag sover och sedan vill jag inte sova kommande natt för att jag blev skrämd över mina andningsvårigheter.

Det är inte det minsta konstigt att jag kallar den gångna natten för en tjejkväll med Green Hell, eller hur?

Jag vidtog såklart åtgärder under gårdagen. Bytte örngott, körde med textilvårdsborsten, smorde in Chanel med anti-mjälllotion och borstade igenom henne ordentligt. Men skulle det hjälpa? Kanske. Vad innebär då det? Att Chanel gör mig sjuk? Jag vill inte få svar på frågorna… inte när det är lättare för mitt hjärta att bara undvika sömn och ta tjejkväll.