Nu sitter jag här och tänker igen…

Är jag manipulativ? Styr jag andra åt det håll jag vill att de ska gå? Eller är grundtanken bakom detta så som man gör om man är lite smart?

Jag vet inte.

Att bolla funderingen med mig själv ger inte jättemycket perspektiv heller… speciellt när jag vet att jag lurar mig själv med jämna mellanrum.

Att luras är visserligen inte detsamma som att manipulera.


Men det senaste blodprovet för luftvägsallergi kom tillbaka utan minsta tecken på att jag har en luftvägsallergi.

Det betyder inte att jag är symptomfri.

Det betyder ju bara att vi inte vet varför antihistaminer och kortison lindrar symptomen.

Det måste finnas en immunologisk reaktion för att jag ska uppleva allergisymptom. Allergireaktioner händer inte bara för att. Det finns något underliggande.

Att mina blodprov inte påvisar en ökad nivå av lge tyder mer på, enligt mig, ett värre spektrum av sjukdom, syndrom, än allergi.

Och det gör att jag blir ännu mer oroad för varje gång testerna kommer tillbaka negativt. Det ingår i de värre sjukdomarna, allergisymptom utan lge-aktivation.

Det kanske stavas lgE eller lg-e men jag minns det som ”icke lge-aktiverad allergi”.

Internmedicin.se brukar ange behandlingsmetod för de flesta sjukdomar, syndrom, och där stod det att atarax rekommenderas på kvällen.


Så jag messade min sjuksköterska inom öppenpsykiatri och bad henne kolla upp Ataraxen. Förhoppningsvis kan jag byta ut propavan+lergigan mot enbart atarax och förhoppningsvis hjälper det bättre för allergisymptomen så att jag kan sova lättare och inte behöva dammsuga bäddtextilierna dagligen och lite till.


Men nu är det dags att fylla på kaffekoppen, klappa Lussebusse och sedan se om limpistolen kan hjälpa mig att montera sängmunstycket på 12v-dammsugarn.