”arbetsnamn”

”Hjälp mig att hjälpa huset” har varit rubriken för detta inlägg i två dagar nu.

Som en officiell bedjan om hjälp. Liksom. För jag är utmattad in i benbergen, jag är sönderstressad i kroppen, jag är punktvis traumatiserad i hjärtat.

Jag behöver hjälp.

Hjälp från människor som kan ge mig en ljusglimt i hela processen. Människor som kan ge först så att jag kan ta tillbaka delar av mitt inre lugn och ge tillbaka av den jag är. Inte den jag blivit, spetsig, stingig, snäv, sur och frustrerad.

Jag är less på att höra frågan om jag inbillar mig som svar till min förfrågan om hjälp. Jag utesluter dem direkt. Om mina symptom inte respekteras… hur stark är då motivationen att göra detdär extra för att säkerställa en luftät (men diffusionsöppen) spärr?


Jag har fått kläder tvättade av mamma. En påse ligger ute på verandan, den andra hänger ihopknuten på väggen bredvid sängen. Jag har tvättat kläder enligt följande: klorinbad utomhus, skölja för hand, luftorka lite grann, tvätta i minst 60 (även ull, siden, allt, allt) inkl förtvätt, extra sköljning, torktumlare på högsta värme, häng upp ute för att skakas av, kör airwash på det som ska användas.

Och jag har vikt ihop det i högar redo för att plockas in i en garderob som jag inte har och innan jag hinner använda kläderna måste de tvättas igen. 60 grader, torka, airwash.


Idag (inte i förrgår) åker jag mot läkaren för allergiutredning. Jag är svintrött. För 5h sedan vaknade jag med smärta i högra bröstkorgen. Varför? Det kan va en kombo av slipdamm, linolja och mögelsporer från min blivande plankvägg, allergi för badvattnet i sjön och en första varning om magkatarr. Det kan va ångesten bakom detta inlägget. Det kan va en kajsakombo.


Jag tänker slänga kläder. Jag hatar att köpa kläder men jag måste välja mina strider. Släng kläder -> sänk stressnivån -> jag kan airwasha favoriterna varje dag, tvätta i 90 grader därimellan. Hårt mot hårt. Vakuumförpacka mina favoriter, min myströja från Skottland för 3500kr, mina favoritböcker, mina olika nördupplagor. Spara till senare även om jag saknar förvaringsutrymmen.


Jag har fått tre olika allergimediciner idag.

Inga provsvar. Inte ännu. Borde covidvaccinera mig också. Borde krypa ner i sängen och vila tills

Escape from Tarkov är installerat.

Jag har fått min brors säng, sängbord, byrå för att dom har köpt ny. De gör en makeover i sovrummet och vi väntar på att IKEA ska leverera.

Sidor: 1 2 3

Lämna ett svar