Dags att leta fyndvirke till nya fönsterkarmar

Japp. Vi har tagit nya beslut utifrån rådande omständigheter och nya omständigheter.

Rubriken är strategiskt vald för att lata läsare inte ska bli provocerade och idiotförklara mig bara sådär.

Det är nämligen såhär… jag och expertpanelen bestående av 1 st timmerproffs har konstaterat att det är dags att plocka fram fogskummet. Eh, what? Jag sa ju det, lata läsare kommer missförstå hela inlägget utan en bra rubrik.


ANDAS!

Jag är förfan ingen idiot…


Jag har en katt med en nyklämd varböld här hemma. Han ska medicineras med antibiotika i 9 dagar till och bölden skall dräneras/tömmas flertals gånger framöver. Hans hälsa ligger nu överst i prioriteringslistan, fattar ni?

Därför kommer jag att spruta in än mer fogskum i mina väggar för att få stopp på luftkonvektionen som sker mellan bjälklagen i golvet, mellanbjälklaget och vindsbjälklaget samt luftkonvektionen som sker mellan fasadpanel och tapetserad innervägg.

Det är ett lättfattat beslut. Jag behövde bara ”att sova på saken” i två nätter. Sixtens läkning är prio:först och främst.

Men sen är jag ju också Kajsa. Jag tänker långsiktigt och jag bakar in processer som ett pussel av mästerverk.

Fogskum+Fönsterkarm=Mästerlig Fönsterbytarplan.

Nu kanske ni tänker ”men hur får hon ihop det där?” och svaret är enkelt. Hur eller hur hade jag behövt plocka ur befintliga fönster för att få bort fogskummet tidigare montör sprutat in utifrån (inte innifrån). Arbetet blir bara minimalt större att samtidigt ta bort det fogskum jag sprutar in idag, 1 juli 2021, innifrån huset.

Jag får snabbt resultat, kan lägga energi på andra akuta saker som måste göras 100% korrekt, minskar oron över Sixtens sårläkning och kan därmed få in mina orginalfönster i bättre förvaring, eventuellt börja renovera dem under kommande vinter, om jag bor kvar. Förståss.

Om det drar ut på tiden och jag inte lyckas fixa nya fönsterkarmar så håller jag samma plan som innan fogskummet, plocka ur befintliga fönster, ta bort fogskummet och sätta in samma fönster igen men då är det bättre monterat och tätat än idag. Samma plan, två olika vägar dit och slutresultatet är densamma. Bra luft NU och gamla orginalfönster SEN.


Har ni förstått eller är ni bara upprörda?

Lämna ett svar