Ingen morro till zorro.

Okej. Så jag lyckades att bli frisk efter mina skador och sjukdomar och la detdär första lagret med lera på golvet.

Och jag var jätteglad. Titta, liksom. Glädje och kärlek.

I 9 timmar. Första etappen genomförd, första rummet av tre har fått ny fyllning i grunden och första omgången med lera på golvet. Jag vaknade sedan kl 04 och gick upp enbart för att ta hand om lite disk istället för att läsa lite mer bok och försöka somna om. Jag var ju klar. Jag kunde sluta tänka på golv, grund, renovering. Jag kunde börja tänka på att storstäda, tvätta upp resten av klädhögen som bildats under sommaren (tvättar sällan sommartid pga vattennivån i brunnen).

Istället befann jag mig i en ny situation. En akut sådan. När lergolvet kom på plats förändrades luftflödet totalt och det avskärmade området sipprade ut genom tapet och lister i husets norra gavel, över trappen där jag lagt lergolv. Konsekvenserna blev extrema och den enda lösningen blev därmed: ingen vila (igen) och ännu mer arbete.

Jag har alltså, för att vinna tid och få någon form av vila, skärmat av hela övervåningen på huset. Jag har tagit med mig övervåningskatten och vi har flyttat ut till Attefallshuset. Jag flydde helt enkelt. Tänker inte göra det mer invecklat än så. Finns såklart förklaringar.

Jag är jävligt missnöjd. Och stressad. Och trött. Jag behövde verkligen ha den där vilan efter att golvet lagts. Istället för att få en välbehövd paus i renoveringen övergick mitt liv till brådskande mögelsanering. Det är med ren kunskap och mängdvis med känsla som jag köpte muskelvarianten av luftrenare med valbar styrka på ozonet. Den har funkat hur bra som helst. Problemet är att nu krävs det hårdare luftspärrar, andra luftvägar och därmed övergav jag halva huset.

Därmed blir det heller ingen ny motor till min planblandare. Ingen morro till zorro. Jag måste hålla igen, strama upp min budget till det extrema. Hela den här situationen beror på att jag blev sjuk och skadad vid helt fel tillfälle. 6 veckor tvångsvila vid helt fel tillfälle.

Jag tror faktiskt att det är dags att ringa in någon som kan sätta upp en avskärmning. Jag kan inte se hur den skulle sättas utan att förvärra något. Inte när det är två våningar högt och kan inkludera mellanbjälklag, vindsbjälklag osv. Det blir ett samtal till firman som sålde luftrenaren, helt enkelt.

Lämna ett svar