Omstart, 12 veckor försenat

Gudars, hur sammanfattar jag detta? Jag blev sjuk. Sedan sjukare. Slutligen även skadad.


Planen var att jobba mig igenom minst 10m2 av husgrunden pga höga fuktvärden, felaktigheter och allmänt fula lösningar.

 • Första krypgrundsdelen i köket, från innervägg till nästa golvbalk. Höga fuktvärden samt felaktigt renoverat efter en vattenskada 2018.
 • Nordvästra hallen inkl skyffet där vattenpump, varmvattenberedare finns samt trapp till övervåningen. Även detta ingick i vattenskadan 2018 (varmvattenberedaren gick sönder)
 • Nordöstra hallen hade original mullbänk kvar, lager-på-lager-golv och lite fuktiga väggbrädor. Inget direkt alarmerande. NÖ-hallen används enbart för att gå ut/in.
  • Jag började såklart här. Rummet fyller verkligen ingen viktig funktion när huset har två ytterdörrar. Renovera upp min renoveringshastighet kort&gott.
  • Visade sig att jag behövde ta hand om skyffet under själva trappen för att kunna slutföra hallen.
   • Här tog det stopp vid värsta tänkbara tillfälle. Vilket troligen är en underdrift. Utvecklar sen för att: Idag lade jag ett tunt lager lergolv i skyffet och hängde tillbaka dörren. Känns bra!

Planen var även att jobba på två olika våningsplan samtidigt.

Låta lergolvet på nedervåningen torka medan jag jobbade på med att byta väggsbeklädnad i det badrum där kakelfogarna spruckit hejvilt.

Jag låg i det närmaste helt i fas/tajming när jag slutligen blev skadad. Fyra veckor av sjuk-sjukare hade ju påverkat men åtta veckor (dagens datum) med revbensfraktur/stressfraktur satte stopp för allt. Inklusive sömn, soffhäng, sitta, stå, städa, snyfta, skratta.

 • Badrum, övervåning, byta väggbeklädnad, byta duschkabin, fyndade visst ny WC- stol och handfat.
  • Stoppet hände när jag tätade mellanbjälklag i väntan på att planblandaren skulle levereras. Tack och lov var jag ändå framme vid en punkt att duschen gick att göra användbar och resten kunde senareläggas.

Idag, 12 veckor senare, handlar allt om att testa hur min kropp mår. Vad jag klarar av & inte klarar av. Vad jag kan göra utan att förstöra balansen mellan en vettig boendemiljö eller förvärra den befintliga eller själva timmerhuset i sig. Inser tex att jobba över axelhöjd är problematiskt men korta stunder går bra. Korta alltså, vi pratar mer minuter än halvtimmen.

Jag är väldigt nöjd med mitt val av byggmaterial och jag blir verkligen lycklig, varm om hjärtat, som hormonellt nyförälskad av att jobba med just leran. Jag har ju redan bevittnat hur den agerar som i symbios med trä. Det är nått av det häftigaste som finns.

Wow!

Lämna ett svar